Taiteilijat ja muotoilijat

Projektiin on valittu viisi asiantuntijaa, taitelijaa tai muotoilijaa, rikastuttamaan omalla kokemuksellaan ja taustallaan nopealla aikataululla tehtävää toimintamallin pilotointia.

Mukana ovat:

Valokuvataiteilija Harri Heinonen

”Heinonen on suorittanut valokuvaaja-artenomin tutkinnon 1995, jonka jälkeen hän opiskeli ylimääräisenä opiskelija Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän suoritti filosofian tohtorin tutkinnon 2006. Heinonen työskentelee valokuvaajana ja valokuvataiteilijana. Hän on osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1991. Yksityisnäyttelyjä vuodesta 1993 alkaen. Hän toteutti yhdessä Mikko Auerniityn kanssa Football Landscapes valokuvateoksen ja näyttelyn. Nyt Heinonen työskentelee Vuoksen vesistöaluetta käsittelevän hankkeen parissa.” (lue lisää)

Kuvataiteilija, kuvanveistäjä Hanna Vahvaselkä

”Hanna Vahvaselkä on kuvataideakatemiasta 1999 valmistunut kuvataiteen maisteri. Hän asuu ja työskentelee päätoimisena kuvataiteilijana/ kuvanveistäjänä Mikkelissä. Hanna on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä vuodesta 1996 lähtien ja osallistunut aktiivisesti paikallisiin ja valtakunnallisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Vahvaselän teoksia on useissa taidekokoelmissa ja hän on tehnyt myös julkisia teoksia. Vahvaselän teosten materiaali on yleensä puu.” (lue lisää)

Tekstiilisuunnittelija/muotoilija Riikka Kaartilanmäki

”Riikka Kaartilanmäki on sulkavalainen muotoilija ja tekstiilisuunnittelija. Kaartilanmäki on tehnyt ympäristö- ja katutaidetta niin kahden naisen Oh Sweet Oh -nimisessä kollektiivissa kuin itsekseen vuosina 2010-2014. Riikka Kaartilanmäen verkkograffiteiksi kutsutuissa teoksissa urbaani kulttuuri ja perinnekäsityöt kohtaavat. Pohjana toimii ruudukko, verkkoaita, johon teos pujotellaan. Tavallisesta graffititekniikasta poiketen verkkograffiti syntyy kaupunkikuvaan hitaasti ja vaiheittain. Kaartilanmäen teokset ovat eräänlainen performanssi, jossa ohikulkija kohtaa tekijän työssään ja voi keskustella taiteesta sen syntyessä maisemaan. Kiireisen kaupunkikuvan ja hitaan tekemisen välille syntyy kontrasti, karusta verkkoaidasta tulee arjen kauneutta.” (lue lisää)

Graafinen suunnittelija, kuvataiteilija Salla Ikonen

”Tavoitteenani on parantaa ja kaunistaa ympäristöä taiteen keinoin ja lisätä ihmisten viihtyvyyttä niin julkisissa, kuin yksityisissä tiloissa. Teen työkseni seinämaalauksia, kynäruiskumaalauksia ja kuvituksia, sekä graafista suunnittelua. Olen ollut katutaidekollektiivi Multicoloured Dreamsin taiteilija, työpajaohjaaja ja tuottaja vuodesta 2011 alkaen. Olemme maalanneet suuria muraaleja niin suomessa, kuin ulkomailla ja aktivoineet asukkaita mukaan vaikuttamaan elinympäristönsä viihtyvyyteen erilaisten katutaideprojektien ja -työpajojen parissa. Lisäksi olen maalannut Street Art Vantaan-ryhmän kanssa kesäkiertueella 2014. Julkisia teoksiani on mm. Helsingissä, Riihimäellä, Kauniaisissa, Vantaalla, Vihdissä ja Pärnussa. Tällä hetkellä töitäni on näytillä myös Meidän katu -näyttelyssä Vantaan taidemuseossa helmikuuhun 2015 saakka.” (lue lisää)

Taideteollinen muotoilija Niko Riepponen

”Olen Lahden muotoiluinstituutista valmistunut taideteollinen muotoilija ja puuseppä. Asustelen Kalliossa kahden maatiaiskissan ja opettaja kumppanin kanssa. Työskentelen tällä hetkellä ympäristömuotoilijana Espoon kaupungilla.Työssäni osallistan nuorempia ja vanhempia espoolaisia oman ympäristönsä paremmaksi tekemiseen. Tuloksena on usein toimivampi ja taiteella maustettu viihtyisä ympäristö. Suunnittelen teoksen yleensä niin, että yhteisö on osallinen myös teoksen toteutusvaiheessa. Toteutan teokset kestävän kehityksen hengessä. Materiaaleina käytän mielelläni kierrätystavaraa ja puuta.” (lue lisää)