Kansainväliset Suurmarkkinat saapuvat Mikkeliin

Mikkelissä markkinat levittäytyvät Mikkelin sataman alueelle torstaista sunnuntaihin 20.- 23.6.2019. Markkinat ovat avoinna to-la 10-20 ja su 10-18. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy. Juhannuskokkoa ei tänä juhannuksena nähdä satamassa. Juhannuskokosta voi nauttia Kenkäveron juhannustapahtumassa klo 17 (säävaraus).

Suomen johtava tapahtumaelinkeinon asiantuntija TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää 2019 kesällä kaikkien aikojen laajimman 17 kaupunkia käsittävän Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertueen. Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeisenä ideana on, että markkinoilla on myynnissä eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita, niin että niiden valmistajat/kasvattajat ovat itse myymässä tuotteitaan. Viime vuoden kiertueella oli mukana 120 yrittäjää yli 30 eri maasta. Markkinat olivat huikea menestys! Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertue oli kokonaiskävijämäärältään viime vuonna maamme suurin yleisötapahtuma kooten noin 1,5 miljoonaa kävijää.

Jo elokuussa 2018 on lähetetty kutsut kaikkien EU-maiden tori- ja tapahtumaelinkeinon järjestöille lähettää omat edustajansa Suomeen kesäksi 2019. Lisäksi positiivisen palautteen houkuttelemana lukuisat eri yhteisöt ovat lähestyneet suoraan järjestäjiä saadakseen edustuksensa mukaan kesän 2019 Kansainvälisille Suurmarkkinoille. Lopputuloksena onkin todella upea miksaus eri maiden erikoistuotteita ja toinen toistaan upeampia osastoja.

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden tämän vuoden teema on ”maailma on kaunis”

Tulevan kesänä haastamme markkinoiden kävijät avaamaan kaikki aistinsa. Luvassa onkin upeita elämyksellisiä osastoja ympäri maailmaa ja virallinen teema on ”maailma on kaunis”. Mukana onkin nyt myös eri maiden taiteilijoita ja artisteja esiintyen omien maidensa osastoilla. Myös toinen toistaan upeampia kansainvälisiä ruokaosastoja on runsaasti tarjoten syötävää jokaiseen makuun. Mukana on toki paljon muutakin kuin vain ruokaa eli esim. käsitöitä ja reilun kaupan tuotteita on runsaasti. Jättikokoinen hollantilainen kukkakauppa on uudistunut perusteellisesti tarjoten paljon uutta ja mielenkiintoista uuden yrittäjän voimin. Myös Suomen eri maakuntien erikoistuotteita on näyttävillä osastoilla mukana.