Metalliset tanssiaispukupatsaat ihastuttavat Mikkelin kaupungintalon vieressä

Mikkelin kaupungintalon vieressä kirjaston edustalla voi ihastella erilaisia metallilangoista valmistettuja tanssiaispukupatsaita 5.6. – 31.8.2019. Kyseessä on Metal Art Mikkelin ulkotilanäyttely. Monet muistavat heidän teoksiaan muutaman vuoden takaa Rautatieaseman lähellä olevalta puistoalueelta.

”Metal Art Mikkeli on vuonna 2018 seitsemän metallitaiteilijan perustama yhdistys, joka haluaa tuoda taiteen jokapäiväiseen elämään sinne missä ihmiset liikkuvat, ilman että sitä täytyy varta vasten mennä jonnekin katsomaan,” kertoo yhdistyksessä mukanaoleva Tuula Ranta. ”Taide, muodot ja värit ovat osa meitä, meidän jokapäiväisessä elämässämme, lähellä, olemme siten menossa tai tulossa, matkalla jonnekin tai vain istumassa omine ajatuksinemme kaupungin keskustassa,” hän jatkaa. ”Teosten tarina kumpuaa Mikkelin historiasta. Tämän vanhan päämajakaupungin ”Gaalaan” pukeudutaan iltapukuihin, näyttävästi,” hän summaa.

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys on todella iloinen, että paikalliset taiteilijat ovat aktiivisia ja haluavat töitään esille. ”Kaupunkikuva aina piristyy, kun tulee jotain uutta ja yllätyksellistä,” toteaa Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij. ”Kannustankin kaikkia taiteilijoita olemaan rohkeasti yhteydessä, jos haluaa töitään esille Mikkelin keskusta-alueella,” hän jatkaa.

Metal Art Mikkelin muodostavat:
Heikki Aspinen
Tuula Suojarinne
Tiina Summanen
Anne Overell
Tuomo Eskelinen
Sven Vicari
Tuula Ranta