Sapaksia jälleen tarjolla!

Vuotuinen Sapas-festivaali rantautuu jälleen mikkeliläisiin ravintoloihin ja kahviloihin 14-.16.10.

Sapas on savolainen versio tapaksesta, ja valmistettu paikallisista raaka-aineista. Festivaalin ajatuksena on, että herkuttelijat kiertävät paikallisia ravintoloita keräten jokaisesta maistamastaan sapaksesta leiman sapas-passiin. Täyden sapas-passin keränneiden kesken arvotaan 500€n arvosta lahjakortteja osallistuviin ravintoloihin.

Mukana on tänä syksynä kymmenen ravintolaa, viime vuoden voittaja sapaksen valmistanut Tertin Kartano, Pruuvi, Frans & Michelle, Ramin Konditoria, Amarillo, Rosso, Gatropub Eino, Vaiha, Cafe Stella ja uutena tulokkaana Astetta Parempaa ja Toripulu yhteisellä sapaksellaan.

Sapas Festivaalin järjestää Mikke ry. Toiminnanjohtaja Kati Häkkinen kertoo, että ravintola-ala kärsii tällä hetkellä työvoimapulasta myös Mikkelissä ja siksi muutama ravintola jäi tänä vuonna pois festivaaleilta. ”Iloitsen kuitenkin suunnattomasti, että mukana on kymmenen sapas-kisaajaa ja yksi on tarjolla Suomen kauneimmalla torilla!” jatkaa Häkkinen.

Paras sapas valitaan tuomareiden voimin lauantaina klo 12 alkaen Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla. Arvovaltaiseen tuomaristoon kuuluvat näyttelijä Marjaana Manninen Mikkelin Teatterista, Teppo Leinonen Etelä-Savon Kauppakamarista ja Bistro Holvin omistaja/kokki Roope Rask.